fredag den 30. november 2012

En KÆMPE TAK

Så fik vi åbnet vores skønne butik Smuksak. Det var en stor dag, der blev fejret med vin, mange besøgende og gaver i flæng. Så det er vidst på sin plads, at jeg sender en personlig tak til dem der har støttet mig inden, under og efter butikkens opstart.

Først og fremmest en kæmpe tak til alle Smuksakkerne for, at være med til at fører drømmen om, at starte selvstændig, ud i livet. Uden Jer stod jeg slet ikke hvor jeg gør nu. Og hvor er jeg stolt af det, vi har udrettet i fælleskab. 

En stor tak til min sponsor Grethe der hjalp mig i opstarten, min revisor Laura der holder styr på mine regnskaber, mine piger på systuen Stephanie og Felicia. Min fantastiske familie der har støttet og fuldt mig gennem hele forløbet, og mine dejlige veninder jeg ved der er der, og som dukker op når de ved det gælder.
Og så en særlig tak til Michael der har hjulpet, trøstet og lyttet i en, til tider stressende og hård periode. 

Til sidst en KÆMPE tak for blomster, vin, chokolade, penge, øreringe, Smuksak-kuglepen, lanterner og hylder til butikken. 






Kortet fra tøserne, der som altid varmer helt utolig meget:

Kære Tine
Først og fremmest mange gange tillykke med etableringen af Bybørn og opstarten af den nye butik.
Dernæst skal du vide at vi, dine tøser, synes du er sååååå sej. Du har turde springe ud med begge ben og satse 100% på dig selv og dit ENORME TALENT.
Du har i mange år leget med tanken om at starte dit eget mærke og har konstant udarbejdet en masse flotte designopgaver, som kun har bekræftet os i det, vi allerede vidste.......... nemlig, at Tine pingvin - du er SKIDE DYGTIG.
Bybørn har for det meste været et fantastisk projekt, men der har været en del stress forbundet hermed - derfor skal du altså huske, at vi ALTID er der. Om det så er økonomi, rengøring eller hjælp med drengene eller spisning, tøsehygge og rødvin :)
Du skal bare vide, at vi er ubeskrivelig stolte af dig og elsker dig overalt på jorden. Vi glæder os meget til at følge udviklingen i Bybørn og butikken - og skal nok være med til at sprede budskabet.
Kæmpe knus og kram fra sine piger
Helle, Anja, Nina, Dea og Laura

mandag den 26. november 2012

Bybørn varer klar til åbningen

Så er det vidst på tide at afsløre, hvilke produkter Bybørn har fyldt i butik Smuksak, her fra starten af. 


 Brun trøje med trykknapper, spids hætte og rib i ærmer. Fåes med rødt og brunt foer.
Str. 68 - 122



Bluser med bånd i hals og ærmer. 
Str. 62 - 128


Vintage puder med tittebånd, lynlås midt bag 

Str. 50x50 og 40x60




Forklæder med velcrolukning i nakke og bindebånd midt bag

Str. 2-3 år, 4-5 år, 6-8 år



 Nederdel i mellemriflet lilla fløjl, elastik i talje og rødternede kantbånd. 



Vinage tæpper 
str. 75x90 cm
brun, lilla, lyserød, gul, blå, rød



I løbet af december måned vil der også komme to forskellige slags bukser, en basis og en retro-tro selebuks, sætterkasser, rammer med vintagebilleder og en masse andet. Så hold øje med bloggen, jeg fylder løbende op. 

søndag den 25. november 2012

Juletur med spejderne

Denne weekend tog vi så på den store årlige juletur. I år var der intet mindre end 141 tilmeldte. Det var noget af en flok i én hytte. Det måtte siges at være noget af en kunst, at finde sine sko HVER gang man skulle ud! 


 Klædt på til en weekend i skoven




Flaget hejses med ordene - respekt for flaget og en lille sang  



 En post på Stjerneløbet: der bygges et rensdyr af naturen.


Til sidst bygges et tårn af de indtjente spagetti, man havde vundet på posterne. Det højeste vandt.
Vores blev 1,20 M. Vinderen 1.46 M så tæt på!




Varmepause med pebernødder og kaffe


Juleklip



Dekoration












Bedste venner fjoller på sovesalen (lidt dårlig kvalitet, men de var så søde)


Flæskesteg og hvidtøl


Desværre sluttede lejren brat for os kl. 1.30 lørdag nat, da Noah Emil blev meget syg, og vi måtte hentes hjem, men vi vender stærkt tilbage næste år igen, for sikke en skøn tradition.  

Mens vi hyggede på lejr var Storm hos mormor og ringede i tlf! 




fredag den 23. november 2012

1000 bolde i luften

Nogen gange rammer alt ting bare sammen, og så sender jeg en tanke op ad og takker for den kvindelig egenskab, jeg har fået, og som jeg selv synes jeg mestre til UG her i denne tid - nemlig multitasking. 

For oveni en butiksåbning på tirsdag, har jeg en aflevering af hovedopgave på semesteret mandag, samt en flytning, som jeg oveni købet selv har lagt på samme dato. Flot timet Tine!

Men ikke destro mindre har jeg idag haft en af de dage, hvor jeg bøjer og takker for danskhed og venlighed i største stil. Efter en nattesøvn på 4 timer, drog jeg mod Herning for at lave opgaven færdig, men  på grund det lidt manglende overblik lå materialeprøverne alene tilbage i lejligheden, og salgsmaterialet umuligt at aflevere. 

Så TAK til min søde lærer der gav mig lov til at udsætte aflevering til efter d. 27. 

TAK til den flinke pedel der låste mig ind i et rum, hvor man ikke må spraylime, for derefter at sige "jeg ser jo ikke hvad du laver når jeg er gået ud af døren". 

TAK til kantinedamen der gav mig gratis frugt og muslibar, da jeg ingen kontanter havde, og 

TAK til min søde Smuksak-kollega Christine, der har været i butikken for, at tage produktbilleder af Bybørnprodukterne for mig.

Til togpassageren der ikke synes jeg skulle snakke indretning af butik, med min Smuksak-kollega i tlf., i stillekupeen - Fair nok, jeg  undskylder :)Nogengange skal hvert minut bare udnyttes. 


Tjickerlicker, tjickerlicker 
tjau, tjau tjau
bommerlacker, bommerlacker
bau, bau, bau
tjickerlicker, bommerlacker
zis, bom, bah

I aften øver jeg mig på denne spejderremse og pakker overlevelsesgrej, for i morgen drager Noah Emil og jeg på årets juletur. Vi skal sammen med 100 andre ud i en hytte, på løb, lave juleklip og julebag, og meget meget mere. Noah Emil kan næsten ikke vente, og jeg glæder mig rigtig meget til en weekend  - bare ham og jeg. Langt væk fra opgave, produktion, mails og to-do lister.


På søndag skal der prismærkes omkring 100 varer med disse hangtags - Jeg må lades op.



søndag den 18. november 2012

Butik Smuksaks forvandling

Idag har jeg været henne i butik Smuksak for at snuse, nyde og beundre. Det er helt vildt hvad der er sket, siden jeg tog hjem fra mødet torsdag aften, og til idag. På bare to dage har de andre købt inventar, hængt hyldesystem op, malet kasser til udstilling, elektrikeren sat lys op, skiltemanden har sat skilt på vinduet, de har lavet lidt udstillinger og garanteret en masse mere. Det ser bare så fint ud det hele, glæder mig så meget til, at vi skal i gang med at sætte alle varerne på plads, og vi kan åbne dørerne for Jer til en skøn butik fuld af lækkert design.

Vi åbner:

Tirsdag d. 27. november kl. 10.00  





Og så kom de første Bybørnprodukter også på hylde.

  
Jeg lovede Jer jo billeder af varerne inden de kom i butikken. Så her er de første 3 tæpper. Der er flere i gang. Blandt andet et par stykker i drengefarver.






lørdag den 17. november 2012

Sygdom, afstressning og lækker hjortestrik


Mens de andre Smuksakker arbejder hårdt i vores nye butik i Borggade, er vi desværre gået ned med en maveinfluenza herhjemme. Storm er mest ramt, og har kastet op i 8 timer i nat. Det er hårdt for den bette mand, der har brugt det meste af dagen i dag på, at sove. Det har givet plads til, at jeg har kunnet lave lidt småting færdige, jeg længe har haft på min to-do-liste. Og med en pause i Smuksak produktionen og studiearbejdet, er det helt hyggeligt, at sidde at sy mærker i Noah Emils spejderuniform, knapper i Storms trøje, og andre små projekter man kan gøre fra "sygesengen" af. Og hvor er det dejligt at få det ud af sit hovedet, her i en travl tid.

Denne skønne strik i Smart garn fra Sandnes i 100% ren ny uld, har min venindes søde mor strikket til Storm sidste vinter. Men da jeg havde så mange hjemmestrikkede trøjer til ham der, lavede hun en str. 2 år, så vi havde den til denne vinter. Og hvor er jeg glad for det nu.
Jeg synes den er så fin, med de hvide hjorte, en fin kontrast til den sandfarvede bund. Jeg er helt vild med træknapper, synes de fuldfører det hjemmestrikkede look, så det skulle der selvfølgelig også på her. Nu mangler jeg bare at Storm bliver rask, så jeg kan ifører ham den fine trøje, og forhåbentlig snart kigge forbi de arbejdende Smuksakfolk i butikken. 

Tusinde tak til Anja´s mor Marianne for trøjen






torsdag den 15. november 2012

Vi har fået nøglen

 
Endelig, omsider, finally. Så kom dagen hvor vi har fået udleveret nøglen til vores skønne butik Smuksak. Jeg glæder mig, glæder mig helt vildt til i aften, hvor vi skal holde vores første butiksmøde I BUTIKKEN.
 
Hold øje med Borggade 10, inden længe slår vi dørene op til alverdens lækkerier. Jeg kæmper hårdt i disse dage for, at få alle Bybørnvarerne klar. Og håber også på, at præsentere de fleste af dem her på bloggen inden åbning.   
 
 

fredag den 9. november 2012

Verdens bedste gave

Hvad kan kickstarte en weekend totalt - det kan da kun være, at hente sin søn tidligt, for derefter at modtage en gave med beskeden: 
Mor du er den sødeste jeg kender, fra din søn.

Den manglende energi, jeg har haft, fordi jeg har ligget søvnløs i nat på grund af tidspres og opgaver der skal løses inden butiksåbning, er pludselig kommet tilbage. Så weekend kom an, der skal knokles og deles kram ud.


Og så endda i en fin ramme så jeg kan hænge den op. 

onsdag den 7. november 2012

Dansk produktion

Idag har jeg været på systuen hele dagen. Jeg har travlt for, at få hele kollektionen gjort færdig inden åbningsdagen, der nærmer sig med hastige skridt.

Jeg har taget lidt billeder af forløbet på en af mine bluser, for at vise Jer at Bybørn er syet på professionel vis, på industrimaskiner som giver varen en lang levetid og et professionelt finish. Bybørn er syet på en dansk systue hvilket jeg praktisere nu, dels på grund af, at det er min første kollektion, og derfor ikke muligt at sende ud af landet, men så sandelig også på grund af det etiske i det. Jeg er stolt af, at det trods vi skriver år 2012, stadig kan lade sig gøre at lade produktionen blive dansk.







 Båndene syes på, på båndmaskine






 Der overlockes på 4-trådet overlock




Oplægning på dæksømsmaskine






Og til sidst trenses alle afslutninger, så jeg er sikker på varen ikke går op. Det drejer sig både om bånd og oplæg.


  
Der syes mange af gangen så processerne kan udnyttes tidsmæssigt.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...